Onderhoud en Schoonmaken van Laminaat

Laminaat reinigen en onderhouden

Laminaat wordt steeds populairder in huis vanwege het eenvoudige onderhoud en reiniging. Het dagelijks onderhoud van laminaat gebeurt met het verwijderen van vuil of losliggend stof. Hiervoor hoeft u in principe de vloer niet te dweilen. Vanuit Quickstep is er een speciale onderhoudskit dat u kan gebruiken voor dagelijks onderhoud. Deze kit kan zowel nat als droog gebruikt worden. Bij de kit zit een speciale microvezel doek waarmee vuil en stof weggenomen kan worden. U kan deze over de vloer heen halen om stof te verwijderen.

Nat reinigen van uw laminaat

Bij hardnekkig vuil kan nat reinigen een aanrader zijn. Dit kan u gebruiken voor een intensieve reiniging. Met een waterverstuiver kan u de microvezel doek vochtig maken. Het is belangrijk dat uw microvezel doek niet te nat is. Eventueel kan u aan de verstuiver een officieel Quick-step schoonmaakmiddel toevoegen. U kan hiermee nog beter hardnekkig vuil weghalen. Gebruikt u een gewone dweil voor het reinigen van uw laminaat? Zorg er dan voor dat deze goed is uitgewrongen. Heeft u een laminaatvloer met een afgeschuinde v-groef? Dan is het advies om geen natte reiniging toe te passen. Het nadeel van een v-groef is dat hier wel vuil tussen kan zitten. Probeer dit eventueel met een droge microvezel doek ertussen te reinigen. Alleen als dit en de stofzuiger niet werkt kan u een doek licht vochtig maken.

Onderhoud uw laminaat vloer met een Quick-Step onderhoudsproduct

Quick-step heeft een speciaal onderhoudsproduct ontwikkelt om uw laminaatvloer beter te beschermen tegen vuil en vetaanslag. Dit product wordt vooral geadviseerd als uw kinderen regelmatig over de vloer kruipen of als u huisdieren heeft. Door uw huisdieren of rondkruipende kinderen kan er een soort vetlaag over de vloer ontstaan. Het Quick-step onderhoudsproduct helpt u om deze vetlaag te voorkomen. Een vetlaag op uw laminaatvloer kan uw vloer beschadigen en is vooral schadelijk voor de naden van uw vloer. Als de vetlaag tussen de naden inkomt kan de vloer opzwellen. De Quick-step onderhoudkit is hier speciaal voor ontwikkeld en verkrijgbaar in de winkel.

Verf en stiften van uw vloer verwijderen

Bij het schilderen kunnen er spetters verf op uw vloer terecht komen. Gelukkig kan u deze bij een Quick-step vloer vrij eenvoudig verwijderen. U kan hiervoor het beste organische oplosmiddelen gebruiken zoals aceton en white spirit. De beschermlaag van uw vloer wordt hierdoor niet aangetast. U kan hiermee ook met een doek viltstiften van uw vloer verwijderen. Handig als uw kinderen enthousiast met stiften geweest zijn.

Beschadigingen bij uw vloer bijwerken

Helaas kan er door gebruik altijd kleine beschadigingen aan uw Quick-step vloer ontstaan. Als er kleine beschadigingen of putjes ontstaan, dan kan u dit behandelen met Quick-Step Fix. Heeft u echt kieren in uw vloer? Dan kan u deze het beste herstellen met Quick-Step kit. Deze producten zijn verkrijgbaar voor alle uitgebrachte vloeren en dessins van Quick-step. U kan zo uw beschadiging onzichtbaar herstellen. Is de schade vrij groot? Dan adviseren we om een plank te vervangen. Dankzij het kliksysteem kan u eenvoudig een plank uit de vloer halen en vervangen.

Hulp nodig?

Wij van Noordman Wonen staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of maak een keuze uit onderstaande contact opties.

Liever ons telefonisch spreken? Dat kan op: 038-4442600

Laatste projecten bij Noordman Wonen