De beste raambekleding voor een schuifpui

De beste raambekleding voor een schuifpui / schuifdeur

Een schuifpui is natuurlijk prachtig om uw tuin bij uw woning te betrekken, Maar het zorgt ook voor extra lichtinval in uw woonkamer. Het enige nadeel aan een schuifpui is dat u minder privacy heeft. U heeft natuurlijk één groot raam waar iedereen door naar binnen kan kijken. Gelukkig kan u met raambekleding uw privacy terug krijgen en ook het lichtinval beter regelen. Als in de zomermaanden de zon direct op de ruit schijnt wilt u natuurlijk wel wat minder lichtinval hebben. Bij Noordman Wonen helpen we u graag met een passend advies voor uw schuifpui. We hebben hieronder ook een paar voorbeelden van raambekleding die goed past bij uw schuifpui.

Sfeervolle raambekleding zijn gordijnen

vloer-visgraat-laminaat

Gordijnen blijven nog steeds één van de meest sfeervolle oplossingen voor raambekleding bij uw schuifpui. Overdag laat u de gordijnen gewoon open. U kan dan de schuifpui zonder problemen open of dichtmaken. Als de avond valt en u niet langer buiten zit kan u de gordijnen dichtschuiven. U heeft dan voldoende privacy als u lekker op de bank zit. Daarbij kan u in de zomermaanden de gordijnen dichtschuiven om de warmte buiten te houden. In de winter zorgen de gordijnen er juist weer voor dat de kou de woonkamer niet langer intrekt. Een extra pluspunt is dat u de gordijnen in verschillende kleuren en stoffen kan uitzoeken. U kan zo uw eigen raambekleding samenstellen in onze showroom.

Shutters voor de schuifpui

shutters voorbeelden

Een populaire keuze bij schuifpuien zijn shutters. Deze worden direct voor de ramen van de schuifpui geplaatst. Met de bediening aan de zijkant kan u een deel van de lamellen sluiten en een deel openen voor natuurlijk lichtinval. U denkt nu alleen hoe gaat u de shutters aan de kant doen als u de schuifpui opent? Bij een schuifpui plaatsen we de shutters op een vouwrails. Via de rails schuift u de shutters eenvoudig aan de kant. U kan zo de schuifpui openen en naar buiten. Zo blijven de shutters decoratief en tegelijkertijd eenvoudig aan de kant te schuiven zoals een gordijn.

Paneelgordijnen voor uw schuifpui

Een andere oplossing is een paneelgordijn. Deze wordt in aparte banen geleverd. Eigenlijk zijn het een soort XL verticale lamellen. U kan ze los van elkaar bewegen en zo uw schuifpui openen. U kan de paneelgordijnen in verschillende kleuren en stoffen bestellen. Door de banen volledig te sluiten is uw woonkamer voorzien van een sluitend gordijn. Handig als u in de avond wel graag privacy wilt. Overdag kan u een deel van de paneelgordijnen aan de kant schuiven en zo de schuifpui constant gebruiken.

Kom langs voor een advies op maat

Bent u benieuwd welke raambekleding het beste bij uw schuifpui past? In onze showroom kunnen we direct een goed advies geven. Neem eventueel alvast een schets van de situatie mee inclusief de maten. We hebben dan een goed beeld van de huidige situatie. Zodra u definitief een opdracht bij ons plaatst komen we uiteraard bij u langs om de maten op te meten. U heeft zo echt raambekleding op maat van uw schuifpui.   

Hulp nodig?

Wij van Noordman Wonen staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of maak een keuze uit onderstaande contact opties.

Liever ons telefonisch spreken? Dat kan op: 038-4442600

Laatste projecten bij Noordman Wonen