Onderhoud en Schoonmaken van Vinyl

Vinyl vloer onderhouden en reinigen

Een vinyl vloer is eenvoudiger te onderhouden en reinigen in vergelijking tot laminaat. Bij laminaat moet u echt goed uitkijken dat u niet teveel vocht gebruikt. U kan hiermee de vloer beschadigen. Bij vinyl beschadigt u minder snel de vloer door vocht te gebruiken. Toch is het belangrijk voor de levensduur van uw vloer om u aan de onderhoudsinstructies te houden. Me ons onderhoudsadvies kan u langer genieten van uw vinyl vloer. U zal ook geen problemen meer ervaren met een vlekkerige vinyl vloer.

Stofvrij houden van de vloer

Bij dagelijks onderhoud aan de vinyl vloer adviseren we voornamelijk de vloer stofvrij te houden. Dit kan u doen met een vloerwisser en met schoonloopmatten. Door de matten bij de ingang te plaatsen voorkomt u dat het ergste vuil naar binnen gelopen wordt. Naast een vloerwisser kan u de vloer stofzuigen om de meeste stof te verwijderen. Kijk alleen wel uit bij zand. Zand is de grootste veroorzaker van krassen in uw vinyl vloer. Als u zand in de vloer loopt kunnen er krassen ontstaan. Maar ook als u zand gaat stofzuigen kunnen er krassen ontstaan. Probeer dit zo voorzichtig mogelijk op te zuigen of op te ruimen, maar laat het zand vooral niet liggen!

Vloer dweilen voor periodiek onderhoud

Bij periodiek onderhoud hoort ook het dweilen van de vinyl vloer. U kan hiermee hardnekkig vuil en strepen van de vloer halen. Het advies is om één keer per twee weken te dweilen. In principe mag dit ook vaker. Bijvoorbeeld als uw huisdieren regelmatig modder naar binnen lopen. Als u de juiste reinigingsmiddelen gebruikt kan het geen kwaad om uw vinyl vloer regelmatig te dweilen. In onze winkel verkopen we speciale reinigingsproducten van James om uw vinylvloer te dweilen. James schoon & snel droog beïnvloedt de vloer niet en droogt snel en is perfect om mee te dweilen. Eventueel kan u ook af en toe gebruik maken van de James basisreiniger. Dit is geen product voor dagelijks gebruik. U mag hiermee één keer per kwartaal de vloer reinigen.

Vinyl vloer van een beschermlaag voorzien

U wilt natuurlijk graag dat uw vinyl vloer nog lang meegaat. U kan daarom één keer één keer per jaar uw vloer van een beschermlaag voorzien. Dit beschermd niet alleen uw vloer, maar zorgt ook voor antislip en maakt uw vloer kras vast. U voorkomt zo dat er krassen in uw vloer ontstaan.

Oppervlakkige krassen en strepen verwijderen

Het nadeel van Vinyl is dat er oppervlakkige krassen en strepen kunnen ontstaan. Deze kunnen ontstaan door zand naar binnen te lopen of simpelweg door schoenen. Gelukkig heeft James hier een speciaal reinigingsmiddel voor ontwikkelt. Hiermee kan u eenvoudig oppervlakkige krassen en strepen verwijderen. Na het aanbrengen van het middel is de vloer weer schoon en vrij van strepen. Het middel brengt ook een beschermend laagje aan, waardoor de vloer in de toekomst beter bestand is tegen vuil en strepen. In onze winkel kunnen we u uiteraard de schoonmaakmiddelen van James laten zien. We hebben verschillende oplossingen voor het onderhoud en reinigen van vinyl vloeren.

Hulp nodig?

Wij van Noordman Wonen staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of maak een keuze uit onderstaande contact opties.

Liever ons telefonisch spreken? Dat kan op: 038-4442600

Laatste projecten bij Noordman Wonen