Onderhoud en Schoonmaken van Gordijnjaloezieën en stoffen lamellen

Gordijnjaloezieën en stoffen lamellen reinigen

Gordijnjaloezieën en stoffen lamellen kan u helaas niet vrij eenvoudig reinigen. U moet echt rekening houden met de stof. De stof is namelijk standaard voorzien van een beschermlaag. Deze laag voorkomt dat de stof beschadigd en stevig blijft in de vorm van lamellen. Toch kan het altijd een keer voorkomen dat u de stof wel moet reinigen. Bijvoorbeeld als er een lastige vlek in de stof zit. In dit soort situaties is een grondige reiniging soms echt noodzakelijk. Wij adviseren om de reiniging nooit vaker dan 2 maal per jaar te doen en altijd de officiële was voorschriften te gebruiken. In ons blog geven we een paar tips om te gebruiken, maar we adviseren wel vooraf de voorschriften van uw gordijnen te raadplegen.

Reinigen van gordijnjaloezieën in de wasmachine

Heeft u Luxaflex Classic, Comfort, Ecostyle, Globe Sanaplus, Globe Structure Panorama of Unisoft? Deze gordijnjaloezieën kan u in de wasmachine wassen. Doe dit wel maximaal 2 keer per jaar. U kan de lamellen uit de bovenrail halen en om een kunststof rol opbinden. Doe dit wel altijd zonder de onderplaten en verbindingsketting. Maak de lamellen vast met een elastiek of gebruik garen. Doe ze vervolgens in een kussensloop in de wasmachine. Voeg hier een niet syntetisch wasmiddel aan toe. Kies voor 30 graden en zet de machine op wolprogramma zonder centrifugeren. Na het wassen hangt u de lamellen uit aan de rail. Heeft u lamellen met polyester? Dan kan u ze eventueel nastrijken om de vouwen eruit te halen. Gebruik bij het strijken wel een vochtige doek.

Hand reinigen van de gordijnjaloezieën en stoffen lamellen

Heeft u lamellen uit de Atlas Sheer, Beam, Cosmic Dust, Microscreen, Miyake, Morawa, Moazïek, Ray, Snake sheer, Waterfall Sheer, Solo sheer, Essential Dust-block of Meridian collectie? Deze mag u enkel met de hand reinigen. U mag deze niet in de wasmachine doen. U haalt de lamellen op dezelfde manier als hierboven eraf en u wikkelt ze om een kunststofrol. Vervolgens maakt u een handwarm sopje aan. Het sopje mag nooit warmer zijn dan 30 graden en u voegt hier een niet syntetisch wasmiddel aan toe. Vervolgens dompelt u de lamellen even onder en dit doet u nooit langer dan 30 minuten. Spoel daarna de lamellen uit met koud water, zodat eventuele zeepresten verwijderd worden. Daarna kan u met een vochtige doek in polyester stand de lamellen eventueel nastrijken.

Boen uw lamellen nooit te heftig

Houdt u er rekening mee dat Luxaflex altijd een beschermende laag toevoegt aan de lamellen. Als u de lamellen te heftig gaat boenen, dan kan u deze beschermlaag beschadigen. Probeer dit te voorkomen door nooit te heftig te gaan boenen.

Hulp nodig?

Wij van Noordman Wonen staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of maak een keuze uit onderstaande contact opties.

Liever ons telefonisch spreken? Dat kan op: 038-4442600

Laatste projecten bij Noordman Wonen