Onderhoud en Schoonmaken van Paneelgordijnen

Reinigen van paneelgordijnen

In ons assortiment verkopen we twee soorten paneelgordijnen. U kan een paneelgordijn met een zachte stof of een harde stof aanschaffen. De reiniging is afhankelijk van het type stof dat u aanschaft.

Reinigen van paneelgordijnen met een zachte stof

Voor het verwijderen van stof en oppervlakkig vuil kan u eventueel gebruik maken van een plumeau. Hiermee haalt u de meeste stof en oppervlakkig vuil eraf. Een alternatief voor de plumeau is dat u gebruik maakt van een stofzuiger. Zet uw stofzuiger wel op de laagste stand. U kan eventueel hardnekkig vuil verwijderen met een spons. Een zachte spons met lauwwarm water kan u gebruiken om de vlek eruit te halen. Wij adviseren sowieso om dit direct te doen nadat de vlek ontstaan is. Eventueel kan u ook een niet synthetisch reinigingsmiddel gebruiken.

Grondig reinigen van de stof

Heeft uw paneelgordijn een grondige reiniging nodig? Dan kan u eventueel de stof van de muur halen. Vul een teil of bad met lauwwarm water en een schepje synthetisch reinigingsmiddel. Laat uw gordijnen erin zakken en maak met een spons eventueel hardnekkig vuil schoon. Alle paneelgordijnen zijn overigens voorzien van een beschermende laag om hardnekkig vuil te voorkomen. Boen vooral niet te hard op de stof om te voorkomen dat u de laag eraf boent. Hang vervolgens de gordijnen uit over de rails. Voorkom vooral dat uw gordijnen langer dan twee uur in het water blijven liggen. U voorkomt zo krimp ondanks dat er wel altijd een risico zal blijven op krimp. Zorg er wel voor dat na het uithangen alle zeepresten verwijderd worden. Hang daarna de stof weer op zodra deze drupvrij is. Bij het ophangen dient u ook de onderlat weer netjes aan te brengen.

Reinigen van paneelgordijnen met een harde stof

De harde stoffen vooral de Luxaflex Expressions zijn voorzien van een antistatische laag. Deze laag moet voorkomen dat stof en vuil aangetrokken wordt. U zal merken dat stof minder aantrekt op de paneelgordijnen. Mocht er toch stof opzitten, dan kan u dit uiteraard schoonmaken met een plumeau. Vlekken dienen snel verwijderd te worden met een licht vochtige doek. Bij de Expressions collectie is de stof gemetalliseerd. U mag deze stof absoluut niet met een licht vochtige doek afnemen. Probeer dit altijd met een droge zachte doek schoon te maken. Als dit niet werkt kan u het een klein beetje vochtig maken, maar probeer dit te voorkomen. Ga ook niet te hard boenen of wrijven.

Besteed de reiniging van uw paneelgordijnen uit

Wilt u graag dat de reiniging van uw paneelgordijnen goed gebeurt? Dan kan u overwegen om de reiniging uit te besteden. Er zijn speciale reinigingsbedrijven gespecialiseerd in het reinigen van Luxaflex paneelgordijnen. U kan hier jaarlijks uw gordijnen naartoe brengen voor een grondige reiniging.

Hulp nodig?

Wij van Noordman Wonen staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of maak een keuze uit onderstaande contact opties.

Liever ons telefonisch spreken? Dat kan op: 038-4442600

Laatste projecten bij Noordman Wonen