Welke raambekleding werkt ook isolerend?

Welke raambekleding werkt ook isolerend?

We zijn ons er steeds meer van bewust dat onze woning beter geïsoleerd moet worden. In de winter bespaart u hiermee stookkosten en in de zomer kan u de warmte buiten houden. Via het raam verliest u bij uw woning vaak de meeste warmte. Door te kiezen voor isolerende raambekleding kan u flink wat geld op jaarbasis besparen. Daarbij kan u in de avond tijdens de wintermaanden de vervelende tocht buiten de deur houden. In onze blog geven we een paar tips voor isolerende raambekleding.

Isolerende gordijnen voor de ramen hangen

Bij Noordman Wonen kan u terecht voor gordijnen gemaakt van isolerende stof. Deze stof is wat dikker, dan de standaard gordijnen. Het voordeel is dat de kou beter wordt tegengehouden en dat het gordijn verduisterd. Een extra pluspunt bij een dikkere stof is dat uw nieuwe gordijn van naturen mooier valt. Daarbij helpen ze een handje om uw ruimte warm te houden. 

Plisségordijnen in uw raam hangen

In de zomermaanden kunnen plissé gordijnen helpen om de warmte buitenshuis te houden. Ze reflecteren namelijk zonlicht. Daarnaast isoleren ze uw ruit, waardoor de kou minder snel tot uw woonkamer of kamer doordringt. De isolatiewaarde van plissé gordijnen zijn afhankelijk van het model en de stof. De minimale isolatiewaarde ligt op 20% en de maximale op 70%. Uiteraard kunnen we bij Noordman Wonen een advies geven. We kunnen u precies laten zien welke plisségordijnen een hoge isolatiewaarde geven.

Verduisterende rolgordijnen

Wilt u graag uw ramen isoleren met rolgordijnen? Dan kan u het beste kiezen voor verduisterende rolgordijnen. De stof bij isolerende rolgordijnen is dikker en laat daardoor minder snel de kou door. Daarnaast wordt de stof voorzien van een speciale coating. De coating zorgt ervoor dat er weinig tot geen licht doorheen komt, maar ook de kou buiten gehouden wordt.

Shutters sluiten uw raam volledig af

Shutters zijn dé oplossing op maat om de kou en warmte buitenshuis te houden. Ze worden direct op het kozijn geplaatst en door de lamellen te sluiten houdt u alle warmte en kou buitenshuis. Kou en tocht komt minder snel door de shutters in huis. Shutters hebben dan ook de hoogste isolatiewaarde vooral bij enkelglas.

Laat u informeren over de mogelijkheden

Uiteraard hebben we bij Noordman Wonen de kennis in huis om u te informeren over de mogelijkheden. We kunnen in onze showroom laten zien welke isolerende stoffen er mogelijk zijn voor uw ramen. Daarnaast kunnen we u de isolatiewaarde per type raambekleding laten zien. We helpen u dan ook graag verder voor een passende oplossing op maat. Als u een stof heeft uitgekozen, dan komen we persoonlijk bij u langs om de nieuwe raambekleding in te meten. Uw woning wordt zo volledig van passende raambekleding voorzien. 

Hulp nodig?

Wij van Noordman Wonen staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of maak een keuze uit onderstaande contact opties.

Liever ons telefonisch spreken? Dat kan op: 038-4442600

Laatste projecten bij Noordman Wonen