Vinyl laten leggen door Noordman

Vinyl, vroeger ook wel ‘zeil’ genoemd, is een praktische vloersoort. U zult het bijvoorbeeld vaak tegenkomen in oudere keukens, waar het vroeger vrijwel standaard werd gelegd. Niet alleen vanuit praktisch oogpunt, maar ook financieel gezien. Zeil was een goedkope keuze. Tegenwoordig is vinyl veel meer dan alleen praktisch. Het sluit prachtig aan op diverse stijlen en komt goed tot zijn recht in bijvoorbeeld woon- of slaapkamer. Vinyl heeft de afgelopen tijd flink wat stappen gemaakt en hoeft zeker niet weggestopt te worden. Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van deze vloerbedekking? Wij delen ze met u.

Persoonlijke service aan huis

Specialist sinds 1989

Persoonlijk contact

Eigen stoffeerders

Vraag advies

Interieuradvies inwinnen bij onze specialisten? We staan voor je klaar!

Op een rijtje gezet: wat is vinyl precies?

Vinyl is een gladde vloerbedekking, verkrijgbaar in diverse kleuren en dessins, van klassiek tot modern. Het is bijna niet meer van echt hout of beton te onderscheiden en zeer gemakkelijk in onderhoud. Dit type vloerbedekking bestaat uit meerdere lagen en heeft onder andere een bovenste harde laag en een schuimlaag aan de onderzijde. Dit laatste zorgt voor vering en een geluiddempende werking. Vinyl wordt op een zwevende dekvloer gelegd en is zeer soepel. Bovendien zijn er na het leggen geen naden te zien.

Dé vinyl specialist

In ons assortiment hebben wij onder andere het topmerk Novilon, met de bekende VT wonen collectie. Met de keuze uit uni, hout- of steenmotieven is er voor ieder wat wils! Tevens hebben wij vele types op voorraad. Dit kan de keuze voor u vereenvoudigen. Onze stoffeerders komen de maten bij u thuis opnemen en kunnen dan aanvullend advies geven. Al onze vloerbedekking wordt door onze eigen vakbekwame stoffeerders gelegd. Op onze collectie geven wij de pictogrammen van het PIT systeem weer. Dit is een onafhankelijke wijzer voor consumenten.

Dit zijn de voordelen van vinyl

Vinyl vloeren hebben enkele voordelen. Dankzij het naadloze ontwerp zijn ze zeer goed bestand tegen water en uitermate geschikt voor ruimtes als de keuken of badkamer. Tevens maakt dit het onderhoud zeer gemakkelijk. Niet alleen maakt dat het gebruik van bijvoorbeeld een dweil eenvoudig, ook zijn vlekken snel weggewerkt. Daarnaast is het leggen van vinyl voordelig, bijvoorbeeld ten opzichte van een PVC vloer. Niet alleen de schuimlaag heeft bovendien een geluiddempende werking. Omdat een vinylvloer direct op de ondervloer wordt gelegd wordt omgevingsgeluid zo veel mogelijk beperkt. Zowel voor rijtjeshuizen als appartementen is vinyl daardoor een aangename vloerkeuze.

De nadelen van Vinyl

Omdat vinyl direct op de ondervloer wordt gelegd is hier een nadeel aan verbonden. Ieder detail is te voelen en een egale ondervloer is daarom van belang. Daarnaast slijt vinyl sneller in vergelijking met andere harde soorten vloerbedekking. Dit nadeel is echter deels op te vangen door te kiezen voor vinyl van goede kwaliteit. Noordman Tapijt ondersteunt hier graag in. In onze showroom in Hattem hebben wij diverse soorten vinyl liggen, zodat u ze niet alleen ziet maar ook voelt. Bij de keuze voor een soort vloerbedekking kan voelen namelijk zeer doorslaggevend zijn. Neemt u binnenkort een kijkje in onze showroom?

Vinyl en vloerverwarming

Zoals met veel andere vloersoorten gaat vinyl goed samen met vloerverwarming. Het heeft een lage warmteweerstand en laat daardoor goed warmte door. Omdat vinyl uit verschillende lagen bestaat heeft het echter wel een deels isolerende werking en is het afhankelijk van de dikte van de vloer hoe goed de vloerverwarming werkt. Uiteraard informeren wij u hier graag over en onderzoeken wij, samen met u, de mogelijkheden. In onze showroom luisteren we naar uw wensen en geven op basis daarvan een advies. Omdat alle materialen ter plekke te zien zijn krijgt u een goed beeld van de mogelijkheden. Wij verwelkomen u graag in Hattem.

Voorbeelden van Vinyl

Neem contact op met Eduard

Hulp nodig bij het bepalen van de juiste vloer voor jouw interieur? Eduard adviseert je graag. Stel hem jouw vragen of plan een afspraak met hem via: 038 ‑ 444 26 00