ONZE MISSIE

HET VERGROTEN VAN WOONGELUK

Wie maken het elke dag mogelijk

Ons Team

William

Stoffeerder
Sinds 2015

Robert

Stoffeerder
Sinds 2021

Johnnie

Stoffeerder
Sinds 2021

Jurre

Technisch assistent
Sinds 2023

Hoe het begon

Onze Geschiedenis

De eerste rol tapijt

De drie broers Harry, Frans en Paul waren in de jaren ’80 druk met diverse soorten van handel totdat ze tegen een rol tapijt aanliepen, die ze ook per pure toeval weer verkochten. Dit bleek achteraf de basis te zijn van Noordman Tapijt.

1988

De Oprichting

“Gebroeders Noordman Tapijt” werd officieel opgericht en vond haar huisvesting in een verbouwde schuur achter de woonboerderij van Frans aan de Zalkerdijk in Westenholte (Zwolle) Dit is in de loop der jaren uitgegroeid tot het adres voor vloerbedekking in de wijde omgeving.

1990

Verbouwing aan de Zalkerdijk

Met de bouw van 2 extra hallen op de vestiging aan de Zalkerdijk, creëerden de gebroeders 1000m2 aan woonplezier.

1994

Noordman werd opgebouwd

De vestiging aan de Netelhorst waar we nu nog steeds zijn gehuisvest werd gebouwd.
bouw noordman tapijt

“de broers Harry, Frans en Paul tijdens de opening van het nieuwe pand in 1998”.

Hier werd een hal neergezet van ruim 1500m2 en is het assortiment uitgebreid met gordijnen. De consument wordt steeds meer ontzorgd. Naast een compleet verkoop- en adviesteam worden eigen stoffeerders aangenomen. De interieurbranche staat niet stil en nieuwe producten  komen binnen het assortiment, zoals laminaat en jaloezieën (beter bekend als “Luxaflex”).

1998

Verbouwing

Uitbreiding van de showroom naar 2000m2. 2000 noordman tapijt (1)2000

Verandering van naam en positionering

In 2008 veranderde Noordman Tapijt en Gordijnen in: Noordman Vloer- en Raambekleding, waar men aan het juiste adres is voor vele soorten vloeren en raambekleding. Zo is het bedrijf in de loop der jaren ontwikkeld tot een serieuze speler met een groot verspreidingsgebied.

2008

Verbouwing winkel

We verbouwen de begane grond van onze showroom en creëren hiermee een plek waarmee je onze producten in woonkamersetting beleeft.

2017

Uitbreiding assortiment

We breiden ons assortiment uit met een nieuwe productcategorie, vanaf nu leveren we namelijk ook de mooiste soorten behang.

2021

Naamsverandering: we heten voortaan Noordman Wonen

Bij Noordman draait het niet om het leveren van specifieke producten, maar juist om de totale woonbeleving. Daarom veranderen we onze naam van Noordman Vloer- & Raambekleding naar Noordman Wonen.

2022

Verbouwing eerste verdieping

Op de eerste etage van onze showroom pakken we flink uit. Hier vind je vanaf nu een ontwerpstudio, een thuisbioscoop en je kunt er zelfs een woonkeuken van Van Galen Keuken & Bad bewonderen. Alles voor een ultieme woonbeleving.

2022

Uitbreiding assortiment

Vanaf nu kun je ook bij ons terecht voor buitenzonwering én voor maatwerkmeubels van Keijser&Co.

2022

Nieuwe generatie

Na 35 jaar is het tijd om het stokje over te dragen aan de volgende generatie. Vanaf 1 januari zijn Jaap en Thomas de trotse eigenaren van Noordman Wonen.

2023

Heden

Met een oppervlakte van maar liefst 1500 m2, is onze showroom de grootste van Midden-Nederland. We ontwikkelen en verbeteren onze showroom continu, zodat je optimaal in de gelegenheid bent om onze producten te zien én te voelen. Kom jij het zelf ervaren? We zetten de koffie klaar.

2023