Karpetten van top kwaliteit bij Noordman

een veelzijdige toevoeging aan uw interieur

Door de populariteit van harde vloeren is de vraag naar karpetten de laatste jaren enorm gestegen. Een karpet is een duur woord voor vloerkleed. Dit product is een aanvulling op elke harde vloer. Het zorgt namelijk voor warmte en kleur in uw interieur, verbetert de akoestiek en is bovendien heerlijk zacht aan uw voeten. Daarnaast kan het ook bijdragen aan een thema wat u in uw huis naar voren wilt brengen. U kunt kiezen voor een karpet met een tropisch uiterlijk, waar een karpet met een rustige uitstraling goed past bij een pastelkleurige kamer.

Persoonlijke service aan huis

Specialist sinds 1989

Persoonlijk contact

Eigen stoffeerders

Vraag advies

Interieuradvies inwinnen bij onze specialisten? We staan voor je klaar!

vloerkleed_karpet collection 2019 (2)

Karpetten op maat

U vindt in onze voorraad een ruime keuze aan karpetten in diverse dessins. Wij kunnen uit elk gewenst tapijt een karpet op maat laten maken. U kunt kiezen voor een gefestonneerde of speciale rand van bijvoorbeeld leder.

Wij hebben altijd ruim 250 vloerkleden op voorraad. Mocht u op zoek zijn naar een kleed die wij normaliter niet leveren, kunnen wij deze altijd voor u bestellen.

Waar moet u op letten bij het kopen van een vloerkleed?

Een karpet kan een ruimte of interieur maken, maar kan tevens een doorn in het oog zijn. Niet alleen omdat het niet helemaal past qua stijl, maar ook omdat het niet lekker voelt. En dat is zonde! Een goed vloerkleed doet wonderen, maar vereist de nodige voorbereiding. Er zijn verschillende elementen waarop u kunt letten bij het aanschaffen van het juiste vloerkleed. Wilt u alvast van start gaan? Hieronder een rijtje met te maken keuzes. Zien wij u in onze showroom voor de definitieve check?

Het aanschaffen van een karpet

Wanneer u een ruimte binnenkomt valt een karpet meteen op. De kleurkeuze is van groot belang voor het goed overkomen van het vloerkleed én de rest van de kamer. Het kan een ruimte letterlijk maken of breken. Denk daarom goed na over de juiste kleur. Gaat u voor een felle, opvallende kleur of juist een natuurlijke tint? Wilt u een egaal kleed of kiest u voor leven in de brouwerij met diverse motieven? Let op de andere kleuren in uw ruimte en laat een karpet daar goed op aansluiten. Dit zal de kamer nog beter tot zijn recht doen komen.

Het gevoel is minstens zo belangrijk: zacht of juist niet?

Om tot de tweede keuze over te gaan moeten we iets dichterbij het karpet gaan zitten. Net als het kiezen van een bank gaat het niet alleen om het uiterlijk, maar tevens om het gevoel. Een mooie bank moet minstens zo goed zitten. Wat is het gevoel dat u van een vloerkleed wilt krijgen? Denkt u bij een goed karpet direct aan hoogpolig en lekker zacht? Een goed kleed om met de blote voeten op te zitten of zelfs als zitgedeelte te gebruiken? Of vind u het gevoel minder belangrijk en gaat het vooral om de esthetiek?

Natuurlijke of synthetische materialen

Hierin kunt u tevens uw keuze voor materiaalsoort terug laten komen. Gaat u voor een natuurlijk karpet, synthetisch of een combinatie van de twee? Zo zijn natuurlijke materialen vaak zeer duurzaam, maar voelen ze niet altijd even zacht aan. Synthetische materialen zijn vaker zacht én zeer goed schoon te houden. Ideaal voor gezinnen met (kleine) kinderen en huisdieren. Ten slotte is ook de afmeting van een karpet een belangrijke keuze. Te groot en het slokt de gehele ruimte op, te klein en het komt totaal niet tot zijn recht.

Noordman Vloer- en raambekleding adviseert u graag

Bij deze keuze van een karpet heeft u met diverse factoren en voorkeuren rekening te houden. Dit kan tot keuzestress leiden, maar is bedoeld om doelgericht tot het juiste vloerkleed voor uw ruimte te komen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden of heeft u behoefte aan hulp bij het uitkiezen van het juiste karpet? Bij Noordman Tapijt helpen wij u graag. In onze showroom zijn diverse vloerkleden te zien én te voelen, zodat u de diverse voorkeuren in uw keuze mee kunt nemen. Wij adviseren u bovendien graag. Zien wij u binnenkort in onze showroom in Hattem?

vloerkleed_karpet meda

Voorbeelden van Karpetten

Neem contact op met Eduard

Hulp nodig bij het bepalen van de juiste vloer voor jouw interieur? Eduard adviseert je graag. Stel hem jouw vragen of plan een afspraak met hem via: 038 ‑ 444 26 00