Geluidsniveau Ondervloer

Het nadeel van laminaat, pvc of een houten vloer is dat u last kan krijgen van contactgeluiden. De buren horen het bijvoorbeeld als u door de woonkamer loopt. U kan de contactgeluiden flink verminderen met een goede geluiddempende ondervloer. Bij een appartement zijn er zelfs wettelijke eisen bij een ondervloer. Uw buren hebben zo minder overlast van contactgeluiden. Bij PVC zijn de contactgeluiden minder, maar er zijn wel wettelijke eisen. Bij het uitzoeken van een nieuwe vloer is het belangrijk om er een goede ondervloer bij uit te zoeken.

Wettelijke eisen aan uw ondervloer bij een appartement

Bij een appartement zijn er wettelijke eisen waar uw ondervloer aan moet voldoen. Zo moet uw ondervloer ervoor zorgen dat contactgeluiden verminderd worden. Officieel ligt dit vast op 10 db. Dit betekent dat je ondervloer tot wel 10 db aan contactgeluiden moet dempen.  Check dit altijd even bij uw VVE. De VVE bepaalt wat de regels voor uw ondervloer zijn. Daarnaast dient uw ondervloer TUV gecertificeerd te zijn, zodat deze gegarandeerd voldoet aan de gestelde eisen.

Geluid dempen bij laminaatvloer

Vooral bij een laminaatvloer is een goede ondervloer belangrijk. De ondervloer egaliseert bijvoorbeeld uw bestaande vloer voor het leggen van laminaat. Daarnaast zorgt de goede ondervloer ervoor dat het geluid gedempt wordt. Bij laminaat is het ook zonder appartement fijn voor uw buren als het geluid goed gedempt wordt.

Ondervloer bij PVC vloer

Als u een appartement heeft adviseren we om voor een klik PVC vloer te gaan. We kunnen hiervoor een speciale ondervloer aanleggen waarbij het geluid extra gedempt wordt. Gelukkig heeft u bij PVC al minder last van contactgeluiden. Dit is absoluut een voordeel in tegenstelling tot laminaat.

Geluid dempen bij houten vloer

Als u een echt houten vloer heeft kunnen er flink wat contactgeluiden doorkomen. Naast contact geluiden kan de vloer doordat deze is gaan werken beginnen met kraken. Dit is niet alleen voor uzelf vervelend, maar ook voor uw buren. Het is belangrijk om een goede ondervloer te leggen om het geluid te dempen.

Vinyl en linoleum vloer geluid dempen

Net als bij PVC is het tegenwoordig bij vinyl en linoleum mogelijk om het geluid te dempen. U kan zo voldoen aan de wettelijke eisen die gesteld worden bij een appartement.

Tapijt met ondertapijt voor geluiddemping

Bij tapijt kan u voor een speciaal ondertapijt kiezen. Hierbij dempt u niet alleen geluiden, maar zorgt u er ook voor dat uw vloerbedekking extra comfortabel is. Een extra pluspunt is dat uw vloerbedekking langer meegaat met een ondertapijt. Het heeft dus meerdere voordelen om voor een ondertapijt te kiezen.

Maak uw vloer extra duurzaam met een ondervloer

Een ondervloer is niet alleen belangrijk voor de demping van geluid. De ondervloer dempt ook de druk die op een vloer komt te staan. Bijvoorbeeld als u over de vloer heen loopt. Uw vloer gaat langer mee als u voor een goede ondervloer kiest.

Vraag advies aan Noordmantapijt.nl

Er is een hoop mogelijk bij uw nieuwe ondervloer. Bij laminaat en pvc-vloeren heeft u meerdere soorten ondervloeren waarbij u voldoet aan de wettelijke norm. Maar welke ondervloer is voor u de beste keuze? Dit is helemaal afhankelijk van het type woning waar u in woont. Noordmantapijt kan u hierover uitgebreid adviseren. In onze showroom van 1.500 m2 kunnen we u zelfs de verschillen laten zien en horen. U ervaart zo zelf het verschil bij de verschillende ondervloeren.

Hulp nodig?

Wij van Noordman Wonen staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of maak een keuze uit onderstaande contact opties.

Liever ons telefonisch spreken? Dat kan op: 038-4442600

Laatste projecten bij Noordman Wonen