Voor- en nadelen laminaat

Laminaat is nog altijd één van de meest gekozen vloeren voor in huis. Inmiddels is vrijwel iedereen wel bekend met laminaat. Wij hebben de voor- en nadelen voor u op een rijtje gezet. Handig als u nog op zoek bent naar een leuke vloer voor in huis en u eventueel laminaat overweegt.

De voordelen van laminaat

Ruime keuze uit laminaat vloeren

Doordat laminaat inmiddels heel wat jaartjes meegaat heeft u een ruime keuze uit verschillende merken en kleuren. Sommige modellen hebben zelfs een houtlook en feel. Deze zijn niet van echt hout te onderscheiden. Er zit daardoor altijd wel een vloer tussen die u mooi vindt.

Kleurvast zelfs bij langdurige plaatsing van meubels

In tegenstelling tot tapijt of PVC is laminaat wel kleurvast. U kan er gerust een tv-meubel opzetten zonder dat u bang hoeft te zijn dat uw vloer verkleurd. Handig als u nog flink wat jaren wilt genieten van uw laminaatvloer. U kan zo gerust uw interieur veranderen en uw vloer laten liggen.

Vochtbestendig laminaat voor natte ruimtes

In tegenstelling tot echt hout kan laminaat veel beter tegen vocht. Tegenwoordig is er zelfs laminaat verkrijgbaar speciaal voor natte ruimtes. Hier zit een speciale toplaag overheen waarbij het hout beschermd wordt tegen vocht. Wilt u laminaat in vochtige ruimtes leggen? Geef dit dan even bij ons aan en wij laten u graag de vochtbestendige collectie zien.

Eenvoudig zelf te leggen

In tegenstelling tot sommige andere vloeren kan u laminaat vrij eenvoudig zelf leggen. Met een click systeem klikt u als het ware uw vloer in elkaar. Met een simpele zaag kan u de planken op maat van uw woonkamer maken. Wilt u de vloer liever niet zelf leggen? Dan kan u uiteraard gebruik maken van onze legservice.

Laminaat is eenvoudig te onderhouden

U hoeft uw laminaat niet in een speciale lak te zetten of regelmatig op te schuren of te oliën. Het onderhoud stelt niet veel voor behalve stofzuigen en af en toe dweilen. Voor de rest hoeft u er helemaal niets aan te doen.

Hygiëne is beter dan bij tapijt

Bij tapijt is het altijd lastig om de vloer echt goed te reinigen. Er blijven altijd bacteriën, haren en huidschilfers in de stof zitten. Bij laminaat is het veel eenvoudiger om de vloer goed te reinigen. De hygiëne is daardoor een stuk beter en dit is ideaal als u gevoelig bent voor bijvoorbeeld huisstofmijt.

Prijs kwaliteitsverhouding

Laminaat heeft een uitstekende prijs kwaliteitsverhouding. De vloeren zijn al verkrijgbaar vanaf een paar euro per m2 tot tientallen euro’s per m2. Uiteraard heeft u alle waarde naar z’n geld, maar u bent geen vermogen kwijt voor een nieuwe vloer.

Laminaat werkt minder, dan echt hout

Bij echt hout heeft u het probleem dat het altijd blijft werken. Laminaat zal in het begin even werken, maar door een paar mm afstand van de muren te houden heeft u hier verder geen last van.

Nadelen van laminaat

De nadelen van laminaat of vloeren in de algemene zin, verschillen per merk. Hiervoor geldt simpelweg: ‘goedkoop is duurkoop’. Bij Noordman werken wij met top kwaliteit vloeren. Hierdoor zijn de meeste nadelen die te vinden zijn, verwaarloosbaar. Ga dus altijd informeren bij de specialist, bij Noordman helpen wij u hier graag mee. 

Nadeel: Contact geluiden

Waar harde vloeren zijn zoals pvc, laminaat of hout zijn er contactgeluiden. In tegenstelling tot bijvoorbeeld tapijt hebben uw buren dus sneller last van contact geluiden. Uw buren kunnen het horen als u over de vloer heen en weer loopt. Daarom is een goede ondervloer of kwaliteits- laminaatvloer een aanrader om deze contactgeluiden te reduceren.

Conclusie

Voordelen van laminaat

  • Kleurvast
  • Redelijk vochtbestendig
  • Veel keuze mogelijkheden
  • Gemakkelijke en snelle plaatsing
  • Werkt niet bij hitte en kou
  • Makkelijk in onderhoud
  • Hygiene
  • Prijs en kwaliteit

Nadelen van laminaat

  • Contact geluid – dus goede ondervloer noodzakelijk

Hulp nodig?

Wij van Noordman Wonen staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of maak een keuze uit onderstaande contact opties.

Liever ons telefonisch spreken? Dat kan op: 038-4442600

Laatste projecten bij Noordman Wonen