Voor- en nadelen PVC vloer

Steeds meer woningeigenaren stappen over op een PVC vloer in de woonkamer. De vloeren zien er prachtig uit en dit is voor veel woningeigenaren een reden om over te stappen. Naast het uiterlijk heeft de PVC vloer nog meer voordelen. Wij hebben een aantal voordelen en nadelen voor je op een rijtje gezet. Handig als je overweegt om een PVC vloer aan te schaffen.

Voordelen van een PVC vloer

PVC vloer lijkt sprekend op echt hout

De afgelopen jaren is er flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van PVC vloeren. Dankzij nieuwe technieken zijn PVC vloeren niet meer van echt hout te onderscheiden. Er wordt zelfs een speciale techniek gebruikt waarbij geen één strook PVC meer hetzelfde is. Dit geeft hetzelfde natuurlijke effect zoals bij echt hout. U heeft ook een ruime keuze uit verschillende vloeren en designs bij PVC vloeren.

Minder geluidsoverlast voor de buren

In tegenstelling tot laminaat of echt hout maakt PVC veel minder geluid. Als u over de vloer heenloopt worden de loopgeluiden geminimaliseerd. Uw buren hebben er dus geen last van als u met hakken over de vloer loopt. Dit is vooral ook prettig als u aan de norm wilt voldoen in een appartement of u geen overlast voor uw buren wilt. Echter is een goede kwaliteit ondervloer wel belangrijk, wij leggen de verschillen graag in de showroom uit.

PVC vloer gaat extra lang mee

Een nadeel van een houten vloer of laminaat is dat de toplaag vrij snel kan beschadigen. Waterschade is ook één van de veel voorkomende problemen bij hout. Vooral bij de drinkbak van de honden of in de buurt van de keuken. Bij PVC heeft u dit probleem niet en gaat de vloer langer mee. De toplaag beschadigt ook minder snel. U hoeft dus minder snel uw vloer te vervangen.

PVC gebruiken in de badkamer

In tegenstelling tot laminaat kan u PVC ook perfect gebruiken in vochtige ruimtes. U kan de vloer dus leggen in plaats van tegels in de badkamer. Een extra pluspunt is dat de vloer van zichzelf vrij stroef is. U hoeft dus niet bang te zijn dat u uitglijdt als u uit bad stapt. Dit maakt de vloer extra perfect voor de badkamer. PVC is een soort kunststof en daardoor waterbestendig.

Geschikt voor vloerverwarming

Bent u van plan om te investeren in vloerverwarming of heeft u al vloerverwarming? Een PVC vloer is uitstekend geschikt voor vloerverwarming. De vloer voelt van naturen warm aan, maar laat warmte ook gemakkelijk door. U heeft ook geen problemen dat het “hout” krom trekt door de warmte. Dit is een probleem dat u vaak wel tegenkomt bij laminaat. Doordat PVC niet van hout gemaakt is heeft u hier geen last van. Dit maakt de vloer uitstekend geschikt voor vloerverwarming.

Eenvoudig schoon te maken

In tegenstelling tot echt hout hoeft u niet bang te zijn als u iets knoeit op uw PVC vloer. De vloer is vrij eenvoudig schoon te maken met wat schoonmaakmiddel en een dweil. De vloer is van zichzelf vlek en afdrukbestendig. Af en toe stofzuigen en dweilen is voldoende om de vloer mooi schoon te houden.

Nadelen van een PVC Vloer

Nadeel: de ondergrond moet egaal zijn

Eén van de nadelen van een PVC vloer is dat de ondergrond egaal moet zijn. De PVC vloer is namelijk erg dun en daarvoor moet de ondervloer eerst geëgaliseerd worden. Oneffenheden worden hiermee weggehaald. Dit is zelfs noodzakelijk bij een nieuwbouw woning.

Nadeel: PVC kan verkleuren bij langdurig contact

Stel u zet een bankstel op de vloer en u verplaatst dit een paar jaar niet. Dan is er een risico dat je PVC vloer verkleurd. Dit is alleen bij langdurig contact dus als u een paar jaar meubels op dezelfde plek laat staan. Dit is wel iets om mee rekening te houden als u bijvoorbeeld over een paar jaar een compleet ander interieur neemt.

Conclusie

Voordelen:

 • Gaat lang mee namelijk erg sterk;
 • Makkelijk in onderhoud;
 • Geluiddempend;
 • Warmte doorlatend;
 • Geschikt voor vloerverwarming;
 • Makkelijk te vervangen;
 • Veel keuze mogelijkheden en lijkt op hout;
 • Vochtbestendig;
 • Voelen warm en comfortabel aan;
 • Vlek en afdrukbestendig. (niet bij langdurig contact)

Nadelen:

 • Basisvloer/ondergrond moet egaal zijn;
 • Bij langdurig contact met rubber kan het verkleuren.

Hulp nodig?

Wij van Noordman Wonen staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of maak een keuze uit onderstaande contact opties.

Liever ons telefonisch spreken? Dat kan op: 038-4442600

Share on facebook
Delen op Facebook
Share on whatsapp
Delen via WhatsApp
Share on pinterest
Delen op Pinterest

Laatste projecten bij Noordman Wonen