Onderhoud en Schoonmaken van PVC Vloeren

PVC vloer onderhouden en reinigen

PVC vloer is absoluut een uitstekende keuze als u op zoek bent naar een onderhoudsvrije vloer. Een extra pluspunt is dat de vloer vandaag de dag bijna niet van echt hout te onderscheiden is. Het grote verschil met hout is dat u de vloer eenvoudiger kan onderhouden en reinigen. In dit blog geven we een paar tips voor het onderhouden en reinigen van uw PVC vloer.

Maak uw vloer direct schoon na installatie

Als uw PVC vloer gelegd is adviseren wij deze na 48 uur direct te reinigen. Voornamelijk de entree en het loopgebied van uw vloer dient goed gereinigd te worden. Door uw vloer met een speciaal middel te reinigen activeert u de speciale laag waarmee uw vloer onderhoudsvriendelijk is. Uiteraard geven we dit advies ook meteen als we de vloer bij u gelegd hebben.

Maak uw PVC vloer regelmatig schoon

Als u lang wilt genieten van uw PVC vloer, dan is het belangrijk om de vloer regelmatig te reinigen. Door uw vloer regelmatig te reinigen blijft de vloer mooi. U kan er langer van genieten en u bespaart uiteindelijk op de investering in een nieuwe vloer. Dit moment kan u namelijk langer uitstellen door regelmatig uw vloer te reinigen. Voor de reiniging kan u een speciaal reinigingsmiddel gebruiken van bijvoorbeeld James. Zij hebben speciale reinigingsmiddelen ontwikkelt voor de PVC vloer.

Droge reiniging met de vloerwisser

Het dweilen van uw vloer is niet dagelijks noodzakelijk tenzij u misschien modder naar binnen gelopen heeft. Voor de dagelijkse reiniging adviseren we om een vloerwisser en stofzuiger te gebruiken. U kan hiermee losliggend vuil verwijderen. Daarna kan u de vloer reinigen met een dweil. Als u de dweil gaat gebruiken adviseren we een PH neutraal schoonmaakmiddel te gebruiken. U kan anders de filmlaag op de vloer beschadigen. U kan uiteraard ook een speciaal schoonmaakmiddel voor vinyl gebruiken. U weet dan zeker dat er geen zeepresten achterblijven en dat de filmlaag onbeschadigd blijft.

Laat geen waterplassen op de vloer liggen

Ondanks dat een PVC vloer beter bestand is tegen water in tegenstelling tot laminaat is het advies om geen plassen water te laten liggen. Als er toch water op de vloer ligt adviseren we om dit direct op te ruimen. U kan hiervoor eventueel een vloermop gebruiken.

Toplaag herstellen van uw PVC vloer

In tegenstelling tot marmoleum hoeft u bij een PVC vloer niet regelmatig een nieuwe toplaag aan te brengen. De zogenaamde PU laag bij een PVC vloer blijft zelfs bij intensief gebruik goed zitten. Tenzij u een verkeerd schoonmaakmiddel gebruikt. Let er dus goed op welk schoonmaakmiddel u gebruikt. Blijkt uw PU laag na verloop van tijd toch te beschadigen? Dan kan u indien nodig een speciale PU laag hersteller gebruiken. Dit middel is via onze winkel verkrijgbaar en hiermee kan u de toplaag herstellen. Uw vloer gaat daarna weer jaren mee en u kan blijven genieten van uw PVC vloer.

Hulp nodig?

Wij van Noordman Wonen staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of maak een keuze uit onderstaande contact opties.

Liever ons telefonisch spreken? Dat kan op: 038-4442600

Laatste projecten bij Noordman Wonen