Onderhoud en Schoonmaken van Marmoleum

Marmoleum schoonmaken en onderhouden

Bij Noordman Tapijt werken we bij marmoleum voornamelijk met het merk Forbo. Het voordeel van Forbo is dat het merk een vrij stevige beschermlaag heeft. Hierdoor is het eenvoudig om de vloer te onderhouden en stofvrij te maken. Met een zogenaamde stofwisser kan u de vloer stofvrij en vuil vrij maken. Doordat de vloeren van een speciale laag voorzien is adviseren we niet te vaak de vloer echt te reinigen met water. Hiermee wordt de beschermlaag aangetast helemaal als u geen origineel schoonmaakmiddel gebruikt.

Beschermlaag onderhouden met Monel

Af en toe heeft u natuurlijk hardnekkige vlekken en die kan u alleen met een vochtige doek verwijderen. Uiteraard wilt u de beschermlaag niet aantasten. Daarom adviseren wij de beschermlaag te onderhouden met Monel. Met dit schoonmaakmiddel kan u ook vlekken verwijderen en de dagelijkse reiniging regelen. U kan hiervoor een licht vochtige mop gebruiken. Verwijder hiervoor wel eerst losliggend vuil met een stofwisser. Laat na de reiniging de vloer aan de lucht opdrogen.

De vloer herstellen na intensief gebruik

Door intensief gebruik kan uw vloer het flink te verduren krijgen. Na een paar maanden kan uw vloer er zelfs al niet meer als nieuw uitzien. Elke marmoleum vloer wordt namelijk met een speciale laag geleverd. Deze gaat door intensief gebruik er naar verloop van tijd af. Gelukkig kan u de laag wel herstellen. Voordat u dit doet gaat u eerst met een vloerwisser vuil en stof verwijderen. Scrob daarna de vloer grondig met Monel schoonmaakmiddel Zorg er vervolgens voor dat al het vuil met een mop wordt opgezogen. Of gebruik hiervoor een speciale waterzuiger. Dweil de vloer daarna nog na met enkel water en laat de vloer helemaal opdrogen. Breng vervolgens met een mop Monel zeepfilm aan. Na deze behandeling ziet de vloer er weer als nieuw uit.

Marmoleum met topshield laag

Wij leveren eventueel ook vloeren met een zogenaamde topshield laag. Dit is een onzichtbare laag waardoor uw vloer vrijwel altijd z’n kleur blijft behouden. De dessins blijven daardoor beter beschermd en langer zichtbaar zelfs bij intensief gebruik. De vloer is ook beter beschermd tegen eventueel vuil en strepen. Dankzij deze laag is de vloer ook beter en makkelijker te onderhouden. Informeer hier daarom ook gerust naar in onze winkel. We kunnen u het effect van topshield laten zien zonder dat het karakter van uw marmoleum vloer aangetast wordt. Als de vloer toch gereinigd dient te worden, dan adviseren wij om Forbo Monel FloorCare te gebruiken. U kan hiermee strepen en hardnekkig vuil verwijderen.

Hulp nodig?

Wij van Noordman Wonen staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of maak een keuze uit onderstaande contact opties.

Liever ons telefonisch spreken? Dat kan op: 038-4442600

Laatste projecten bij Noordman Wonen