Onderhoud en Schoonmaken van Jaloezieën

Jaloezieën reinigen (horizontaal)

Horizontale jaloezieën zijn in tegenstelling tot gewone gordijnen vrij eenvoudig te reinigen. U kan de jaloezieën wekelijks reinigen en dit is vrij eenvoudig. U sluit gewoon de gordijnen en vervolgens neemt u een plumeau of harige kwast. Vervolgens gaat u alle lamellen af om stof te verwijderen. Als alternatief kan u zelfs de stofzuiger nemen om de jaloezieën te reinigen. Zet uw stofzuiger op de laagste stand en neem de lamellen met de stofzuiger af. Daarna zien uw gordijnen er weer uit als nieuw.

Reinigen met een vochtige doek

Eén keer in de zoveel tijd kan u besluiten om uw horizontale jaloezieën te reinigen met een vochtige doek. Bijvoorbeeld als uw jaloezieën erg vuil geworden zijn. U kan hiermee hardnekkig vuil verwijderen en uw lamellen een opfrisbeurt geven. Gaat het om een vrij groot oppervlakte? U kan er dan voor kiezen om de lamellen schoon te spuiten en even op te laten drogen. Daarna zien uw lamellen er weer helemaal als nieuw uit.

Houdt wel rekening met de boven bak

De boven bak van horizontale jaloezieën is meestal gemaakt van metaal. Hou er rekening mee dat de boven bak nooit nat mag worden. Als u per ongeluk iets uitschiet is het belangrijk om dit meteen goed te drogen. U voorkomt zo dat de boven bak gaat roesten. Droog de bak dan ook altijd even na als u de horizontale jaloezieën gereinigd heeft met water.

Houten jaloezieën reinigen

In principe kan u houten jaloezieën op dezelfde manier reinigen. U kan een plumeau gebruiken om de jaloezieën stofvrij en schoon te maken. Of u kan de stofzuiger op de laagste stand gebruiken om al het vuil te verwijderen. Voor het verwijderen van vlekken of een grondige reiniging kan u een licht vochtige doek gebruiken. Zorg er wel voor dat de doek niet te nat is om het hout krom te laten trekken.

Jaloezieën laten reinigen

U kan ook overwegen om één keer in de zoveel tijd uw jaloezieën te laten reinigen door een reinigingsbedrijf. Er zijn reinigingsbedrijven gespecialiseerd in het reinigen van gordijnen en jaloezieën. Zij zullen een ultrasone reinigingstechniek gebruiken om de horizontale jaloezieën weer prachtig schoon te krijgen. Hou er rekening mee dat wij bij Noordman Tapijt geen verantwoording nemen voor het reinigen van de gordijnen of het advies dat wij geven. Het reinigen van de gordijnen is altijd volgens eigen risico.

Hulp nodig?

Wij van Noordman Wonen staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of maak een keuze uit onderstaande contact opties.

Liever ons telefonisch spreken? Dat kan op: 038-4442600

Laatste projecten bij Noordman Wonen