Wat is een geschikte vloer voor vloerverwarming?

Wat is een geschikte vloer voor vloerverwarming?

U bent in het trotse bezit van vloerverwarming, alleen nu bent u nog op zoek naar een geschikte vloer. U wilt tenslotte niet dat uw vloer kromtrekt door de warmte van vloerverwarming. Of u wilt niet dat de warmte niet goed geleid wordt en uw vloer daardoor helemaal niet warm wordt. Bij Noordman Wonen kunnen we u helpen bij het uitzoeken van een geschikte vloer voor vloerverwarming.

De juiste ondervloer kiezen bij vloerverwarming

Vandaag de dag kan een groot deel van de vloeren in combinatie met vloerverwarming. Het is alleen wel van belang dat de juist ondervloer gekozen wordt. Als u geen vloerverwarming heeft wordt er vaak gekozen voor een isolerende ondervloer. Deze laat meestal geen kou en/of warmte door. Maar bij vloerverwarming wilt u juist dat de warmte van de ondervloer wordt doorgegeven aan de vloer. Bij Noordman Wonen kunnen we u laten zien welke ondervloer hiervoor geschikt is. Voor elk type vloer hebben we een speciale ondervloer voor vloerverwarming.

Kan een PVC vloer met vloerverwarming?

Een goede PVC vloer kan heel goed in combinatie met vloerverwarming. Het voordeel van PVC is dat de vloer een lage warmteweerstand heeft. Dankzij de lage warmteweerstand wordt de warmte goed doorgegeven. Daarnaast is PVC tegenwoordig niet meer van echt hout te onderscheiden. U krijgt hierdoor een levensechte vloer. Een extra voordeel is dat PVC veel beter bestand is tegen bijvoorbeeld water, vocht etc. Het is zelfs mogelijk om PVC in de badkamer toe te passen.

Kan een laminaatvloer met vloerverwarming?

De afgelopen jaren heeft de laminaatvloer een enorme ontwikkeling ondergaan. Hierdoor kan de vloer uitstekend te leggen in combinatie met vloerverwarming. Het is alleen belangrijk dat u de juiste ondervloer erbij combineert. De ondervloer wordt meestal gebruikt om de vloer te stabiliseren voor laminaat. Dit betekend dat de ondervloer vaak wat dikker is. Maar het materiaal waaruit de ondervloer gemaakt wordt moet de warmte wel goed doorlaten. Bij Noordman Wonen kunnen we u laten zien welke ondervloer geschikt voor vloerverwarming is. We kunnen ook laten zien welke laminaatvloer het beste bij vloerverwarming past.

Kan een echt houten vloer met vloerverwarming?

Nog niet zo heel lang geleden hadden experts het idee dat een echt houten vloer geen optie was met vloerverwarming. Gelukkig is hier de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek naar gedaan. Hieruit is gebleken dat u een echt houten vloer gewoon kan combineren met vloerverwarming. Het is alleen wel zo dat niet alle houtsoorten er geschikt voor zijn. Eiken, houten, noten en kambala zijn vrij populair om te gebruiken voor een houten vloer. Gelukkig kan u deze gewoon combineren met vloerverwarming. Wij kunnen u in de showroom laten zien welke vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming.

Kom langs in onze showroom

Wilt u graag meer informatie over een nieuwe vloer met vloerverwarming? Wij informeren u graag over de mogelijkheden in onze eigen showroom. We laten u graag zien wat er allemaal mogelijk is en geven u er een uitgebreid advies over. Er is namelijk meer mogelijk met vloerverwarming, dan u denkt. Zo lang u maar de juiste ondervloer en vloer combineert met vloerverwarming.

Hulp nodig?

Wij van Noordman Wonen staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of maak een keuze uit onderstaande contact opties.

Liever ons telefonisch spreken? Dat kan op: 038-4442600

Laatste projecten bij Noordman Wonen