De beste raambekleding voor grote ramen

De beste raambekleding voor grote ramen? 

Een grote raampartij in de woonkamer of slaapkamer is natuurlijk prachtig. Het zorgt voor natuurlijk lichtinval. Het enige nadeel is dat het ook de privacy in de woonkamer beperkt. De buren kunnen u letterlijk in de woonkamer zien zitten. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen om toch privacy te creëren met een grote raampartij. Bij Noordman Vloer- en Raambekleding kan u terecht voor de raamdecoratie voor uw grote ramen. In onze blog geven we alvast een paar tips van de mogelijkheden voor uw eigen voorbereiding.

Plissés direct op uw ramen monteren

Plissés zijn de perfecte oplossing voor grote ramen. De maximale breedte van één plissé gordijn is 2,4 meter. Is uw raam nog groter? Dan kunnen we de plissés in tweeën splitsen en twee plissé gordijnen van bijvoorbeeld 2,4 meter ophangen. Uiteraard komen we de plissés persoonlijk bij u monteren. Hierbij lijnen ze netjes uit, waardoor het lijkt alsof u gewoon één groot plissé gordijn heeft in plaats van twee delen. Het grote voordeel van plissés is dat u eenvoudig zelf de lichtinval en privacy kan regelen.

Houten Jaloezieën voor grote raampartijen hangen

Houten jaloezieën zijn een klassieker en een trend van het afgelopen jaar. Ze zijn robuust en u kan eenvoudig zelf het lichtinval regelen. In de avond kan u de lamellen sluiten, zodat niemand meer naar binnen kijkt. Ze houden ook vanuit zichzelf zonlicht tegen. De jaloezieën kunnen tot maximaal 2,9 meter breed uit één stuk gemaakt worden. Uiteraard kan u ook twee houten jaloezieën naast elkaar hangen. Naast hout kan u ook kiezen voor kunststof of aluminium.

Gordijnen zijn een echte sfeermaker

Bij grote ramen kan u met gordijnen echt altijd uitkomen. U kan ze tot wel 10 meter breed uit één stuk laten maken. Het fijne van gordijnen is dat het een echte sfeermaker is. Het zorgt voor sfeer en gezelligheid. Daarbij kan u bij Noordman Wonen kiezen uit honderden stoffen voor uw nieuwe gordijnen. U kan zelf bepalen welke sfeer u gaat maken met uw nieuwe gordijnen.

Shutters gemaakt van hout

Eigenlijk kunnen shutters voor elk raam gemaakt worden. Het maakt dus echt niet uit of u grote ramen heeft of dat uw ramen klein zijn. Ze worden op maat gemaakt en direct voor uw raam gemonteerd. Daarbij kan u de lamellen van de shutters net als bij de houten jaloezieën regelen. U kan ze dus dicht of open draaien en zo de hoeveelheid daglicht regelen. Het is zelfs mogelijk om de bovenste lamellen apart te bedienen van de onderste bij hoge ramen. Zo kan u de bovenste openzetten voor voldoende lichtinval en de onderste dicht doen voor privacy in huis. Bij Norodman Vloer- en Raambekleding kan u de shutters volledig op maat laten maken.

Vouwgordijnen op maat laten maken

Bent u een groot fan van vouwgordijnen? Bij een aantal merken kan u tot wel 10 meter breed een vouwgordijn op maat laten maken. Dit maakt ze geschikt voor grote ramen. Uiteraard kunnen wij in onze showroom laten zien welke vouwgordijnen een optie zijn. We kunnen u direct de verschillende stoffen laten zien waaruit u kan kiezen. Kom gerust langs in onze showroom om de mogelijkheden te bekijken. We staan graag voor u klaar met een kop koffie of thee.

Hulp nodig?

Wij van Noordman Wonen staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of maak een keuze uit onderstaande contact opties.

Liever ons telefonisch spreken? Dat kan op: 038-4442600

Laatste projecten bij Noordman Wonen