De beste raamdecoratie voor draai-kiepramen

Welke raamdecoratie is geschikt voor draai-kiepramen?

Uw woning is voorzien van prachtige draai-kiepramen. Dit ziet er prachtig uit, maar het kan vrij lastig zijn als raamdecoratie wilt ophangen. Uw raam draait al vrij snel tegen de raamdecoratie aan. Gelukkig hebben we bij Noordman Wonen verschillende oplossingen voor draai-kiepramen. Een aantal oplossingen hebben we voor u op een rijtje gezet.

Dubbele plissé gordijnen

Een oplossing die u kan toepassen bij draai-kiepramen zijn dubbele plissé gordijnen. Het grote voordeel van deze gordijnen is dat u ze direct op het raam kan monteren. Als uw raam naar binnen kiept buigt het gordijn gewoon mee. Uw draai-kiepraam zit dus niet in de weg bij dubbele plissé gordijnen. De plissé gordijnen blijven gewon netjes voor de ramen hangen. Het systeem is speciaal ontwikkeld voor kunststofkozijnen en wordt er eigenlijk tussen geklemd. U hoeft dus niet in uw kunststof kozijnen te boren. Voor houten kozijnen is er een apart systeem verkrijgbaar met steunen die u op de dag monteert.

draai en kiepraam welke raambekleding

Rolgordijnen met een mini-cassette

Een prachtige oplossing met draai-kiepramen zijn rolgordijnen met een mini-cassette. U hoeft deze cassette niet voor uw raam te hangen. Maar u kan deze op uw kozijn plakken. Dit doet u echt op het raam zelf, waardoor de rolgordijn gewoon met uw raam meebeweegt. U hoeft hiervoor ook niet in uw raam of kozijn te boren. Het enige nadeel aan de mini-cassette is dat er maximale afmetingen aan verbonden zijn. Uw raam mag bijvoorbeeld maximaal 140 cm breed en 220 cm lang zijn.

beste draai en kiepraam raambekleding

Jaloezieën op het raam gemonteerd

Houten jaloezieën zijn een enorme trend op dit moment. Het is mogelijk om deze direct op een raam te monteren met zijgeleiding. Hierdoor blijven de jaloezieën netjes langs de ramen lopen als deze opengaan. Hou er wel rekening mee dat er voldoende ruimte is voor het handvat van de lamellen. Als er onvoldoende ruimte is, dan kan het raam soms lastig opengaan. Noordman Wonen kan altijd bij u thuis langskomen. We meten de ramen in en kijken ter plaatsen of er voldoende ruimte voor de jaloezieën is. Bij de jaloezieën kan u kiezen uit verschillende materialen. U kan bijvoorbeeld kiezen voor kunststof, hout of aluminium jaloezieën.

Shutters op het raam monteren

Shutters zijn een leuk alternatief voor jaloezieën en worden direct op het raam geplaatst. Doordat de shutters op het raam geplaatst wordt bewegen ze gewoon mee als u het raam laat kiepen. U kan de shutters in verschillende afmetingen en lamelbreedtes bestellen. Met een speciale stok kan u de shutters open of dicht draaien. Alle shutters uit ons assortiment worden op maat gemaakt en kunnen in verschillende kleuren geleverd worden.

Kom de mogelijkheden bekijken in onze showroom

We hebben hierboven een aantal opties staan die u in onze showroom kan bekijken. Ter plaatsen kunnen we uw situatie gaan bekijken. Zo kunnen we rekening houden met uw raamklink en de kleur van uw huidige kozijnen. Daarbij kijken we naar de draaihoek van uw draai-kiepraam. Op basis hiervan geven we graag een advies wat uw mogelijkheden zijn voor raamdecoratie.

Hulp nodig?

Wij van Noordman Wonen staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of maak een keuze uit onderstaande contact opties.

Liever ons telefonisch spreken? Dat kan op: 038-4442600

Laatste projecten bij Noordman Wonen