Wat is de beste raamdecoratie voor schuine ramen

Wat is de beste raamdecoratie voor schuine ramen?

De architect heeft prachtige schuine ramen in uw woning ingetekend. Dit ziet er leuk en speels uit. Helaas is het alleen wat lastiger om hiervoor passende raamdecoratie te vinden. De mogelijkheden bij schuine ramen zijn helaas iets beperkter in tegenstelling tot gewone ramen. Gelukkig hebben we bij Noordman Wonen verschillende oplossingen voor schuine ramen.
shutters voorbeelden

Shutters op maat gemaakt van uw raam

Een hele mooie oplossing bij een schuin raam zijn shutters. Deze kunnen als een paneel voor uw raam geplaatst worden. Doordat de shutters helemaal op maat gemaakt worden kan de schuine vorm meegenomen worden. U kan straks ook zonder problemen uw raam openzetten. U kan de shutters open klappen en vervolgens bij uw raam komen. De shutters zijn ook verduisterend te leveren. Met een speciale hendel kan u de shutters dichtdraaien, zodat ze verduisteren. Of om privacy te geven als u de shutters bijvoorbeeld in de badkamer monteert. U kan de shutters in verschillende breedtes bestellen en een stijl kiezen die bij uw woning past.

Plissés gordijnen op maat gemaakt

Voor schuine ramen kan u ook kiezen voor plissés gordijnen. De plissés worden volledig op maat gemaakt en kunnen ook schuin geleverd worden. Het is zelfs mogelijk om meerdere stukken raam te bekleden met plissés. Bijvoorbeeld als een deel van het raam scheef is en een deel recht. Bij een schuin raam wordt de stof waaruit de plissés gemaakt worden gewoon schuin afgesneden. Met een speciaal koord kan u beide stukken plissés bedienen. Het is een prima oplossing als u schuinen ramen heeft. Plissés gordijnen zijn uiteraard ook verduisterend te bestellen. Dit is ideaal als u schuine ramen in de slaapkamer heeft. Met dubbele plissés krijgt u tevens extra privacy op de slaapkamer.

Verticale lamellen

De laatste optie die u heeft bij schuine ramen zijn verticale lamellen. U hangt deze gewoon voor uw raam en u kan deze schuin laten weglopen. De lamellen worden in de hoogte opgehangen. U kan de lamellen gewoon steeds iets korter maken richting het schuine punt. Verticale lamellen zijn daarmee een oplossing voor uw schuine ramen. Er is wel één regel waar u met verticale lamellen rekening mee moet houden. Dit is dat de schuine kant van uw raam een maximale hellingshoek van 50 graden mag hebben. Als uw raam een grotere hellingshoek heeft, dan is het helaas geen optie meer. U kan dan kiezen voor plissés gordijnen of shutters op maat.

Bekijk de raamdecoraties voor schuine ramen in onze showroom

Bent u benieuwd of de raamdecoratie voor schuine ramen een optie zijn voor uw woning? In onze showroom heeft u de mogelijkheid om alles zelf te bekijken. Neem eventueel alvast een schets van uw ramen mee. We kunnen dan ter plaatsen een goed beeld vormen van de opties. Uiteraard kunnen we ook bij u langskomen als u definitief een keuze gemaakt heeft voor Noordman Wonen. We komen dan de ramen ter plaatsen inmeten, zodat uw gordijnen zeker weten kloppen qua maatvoering. Vervolgens laten we uw nieuwe raamdecoratie op maat maken en komen uw gordijnen netjes voor de schuine ramen te hangen.

Hulp nodig?

Wij van Noordman Wonen staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of maak een keuze uit onderstaande contact opties.

Liever ons telefonisch spreken? Dat kan op: 038-4442600

Laatste projecten bij Noordman Wonen