4 Tips bij het kiezen van nieuwe raamdecoratie

Als u gaat verhuizen of u toe bent aan een nieuw interieur, dan heeft u nieuwe raamdecoratie nodig. U wilt bijvoorbeeld met nieuwe kleuren in uw woonkamer werken. Of u wilt met andere materialen aan de slag die beter bij uw nieuwe interieur passen. Wij hebben een aantal handige tips voor u verzameld bij het kiezen van nieuwe raamdecoratie. Handig als u er zelf nog niet uit bent wat voor een raamdecoratie u gaat aanschaffen.

 1. Voor welke ruimte is uw raamdecoratie?

  Voor u nieuwe raamdecoratie uitkiest is het belangrijk om eerst naar de ruimte te kijken. Is de raamdecoratie voor uw slaapkamer? Dan wilt u misschien werken met stoffen die geen licht doorlaten. Bent u van plan om raamdecoratie in de badkamer te plaatsen? Dan moet u werken met stoffen die bestand zijn tegen een vochtige ruimte. U kan hier niet alle stoffen ophangen. Wilt u raamdecoratie voor de woonkamer? Dan bent u op zoek naar materialen die juist licht doorlaten. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden als u raamdecoratie gaat uitkiezen. Uiteraard kunnen wij hierin met u meedenken als u bij Noordman Wonen langskomt.

 2. Naar welke stijl bent u op zoek?

  U heeft besloten dat u bijvoorbeeld raamdecoratie voor de woonkamer wilt en dat u vrij veel licht wilt doorlaten. Dit klinkt prima, maar nu moet u nog uw stijl bepalen. Wilt u dat de nadruk bij uw raamdecoratie komt te liggen? Of zoekt u juist neutrale raamdecoratie? Dit hangt heel erg af van uw eigen interieur. Soms kiezen klanten ervoor om de raamdecoratie extra op te laten vallen. Bijvoorbeeld door een afwijkende kleur te kiezen. Of een druk patroon bij rustige wanden. Het is ook afhankelijk van uw eigen smaak wat u het beste bij uw interieur vindt passen. Misschien vindt u een bepaalde stijl helemaal niets. Onze specialisten kunnen hierin uiteraard met u meedenken.

 3. Welke bediening?

  De bediening van uw raamdecoratie hangt echt af van uw eigen wensen en woonsituatie. Als u bijvoorbeeld met jonge kinderen in huis woont wilt u niet dat de kinderen in de touwen kunnen stikken. Maar ook met huisdieren is het belangrijk dat uw raamdecoratie wel veilig is. Tegenwoordig zijn er ook nog gordijnen die u elektrisch kan bedienen. Handig als u zelf niet thuis bent en u tijdens uw vakantie de gordijnen open en dicht wilt doen. Uiteraard kunnen wij u adviseren over alle mogelijkheden.

 4. Welke maat heeft u nodig?

  De maatvoering is soms best ingewikkeld om zelf op te nemen. Vooral als u draai en kiepramen heeft. U kan vaak niet met een standaard maatvoering werken. U moet hierbij rekening houden dat uw raam naar binnen toe open gaat. Uiteraard kunnen wij bij u thuis langskomen om de raamdecoratie in te meten. We kunnen de exacte maten voor u opmeten en met u meedenken welke raamdecoratie het beste bij uw interieur past. Naast het inmeten van de maten kunnen we de raamdecoratie voor u monteren. Handig als u zeker wilt weten dat uw raamdecoratie straks goed hangt.

Hulp nodig?

Wij van Noordman Wonen staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of maak een keuze uit onderstaande contact opties.

Liever ons telefonisch spreken? Dat kan op: 038-4442600

Laatste projecten bij Noordman Wonen