4 Redenen om voor een vouwgordijn te kiezen

Het afgelopen jaar zien we steeds meer klanten kiezen voor een vouwgordijn als raamdecoratie in huis. Maar waarom zou u eigenlijk voor een vouwgordijn kiezen? Wij hebben een aantal redenen voor u verzameld waarom u het beste voor een vouwgordijn in uw woning kan kiezen.

Eenvoudig zelf de lichtinval bepalen

Een groot voordeel aan vouwgordijnen is dat u zelf de lichtinval kan bepalen. U kan bijvoorbeeld het gordijn volledig sluiten of juist voor een deel open zetten. Zo bepaalt u hoeveel licht u binnen wilt krijgen. Daarnaast kan u bij een vouwgordijn kiezen uit verschillende soorten stoffen. U kan bijvoorbeeld voor een verduisterende stof kiezen. Dit is ideaal als u een vouwgordijn in uw eigen slaapkamer wilt gebruiken. U wordt zo niet wakker als de zon op het raam staat. Daarnaast kan een verduisterende stof voor extra privacy zorgen. Een bezoeker kan niet door de stof heen kijken. Terwijl u bij een woonkamer weer kan kiezen voor een stof die licht doorlaat. U krijgt zo een subtiele lichtinval en ultieme privacy als het gordijn gesloten is. Ideaal voor de woonkamer!

Het effect van een gordijn zonder veel ruimte in beslag te nemen

Een vouwgordijn heeft het effect van een echt gordijn in huis. Het alternatief is natuurlijk een rolgordijn, maar dit geeft niet de warmte en gezelligheid van een echt gordijn. Het nadeel van een echt gordijn is dat de stof veel ruimte in beslag neemt. U heeft ruimte binnen uw interieur nodig om bijvoorbeeld de stof in de hoek te kunnen schuiven. Deze ruimte is er lang niet in elk interieur. Bij een vouwgordijn kan u wel genieten van gordijnen zonder dat ze extra ruimte in beslag nemen. In tegenstelling tot een rolgordijn voegt het vouwgordijn echt iets toe aan uw interieur. U creëert zo vrij eenvoudig extra sfeer in huis zonder veel ruimte in beslag te nemen.

Vouwgordijnen zorgen voor een uitstekende akoestiek in huis

Net als gordijnen zorgen vouwgordijnen voor een uitstekende akoestiek in huis. De geluidsgolven worden door de stof automatisch gedempt. Uw woonkamer klinkt zo minder hol, zodra u de gordijnen heeft opgehangen. Maar ook uw buren zullen blij zijn met uw keuze. Doordat u vouwgordijnen heeft opgehangen merken uw buren minder van de muziek uit uw speakers of tv. U kan zo zonder problemen naar uw favoriete film kijken terwijl de gordijnen gesloten zijn. Door verduisterende gordijnen te nemen kan u zelfs op de perfecte manier uw favoriete film beleven. U creëert zo uw eigen bioscoop in de woonkamer.

Vouwgordijn is helemaal naar wens samen te stellen

Een vouwgordijn wordt altijd volledig op maat gemaakt. U geeft zelf aan welke afmetingen u graag wilt en welke stof u wilt. Vervolgens kunnen we volledig op maat uw nieuwe vouwgordijn maken. U kan zelfs kiezen voor meerdere losse vouwgordijnen in één raampartij of juist één groot vouwgordijn. Daarbij heeft u de keuze uit diverse kleuren stoffen die bij uw interieur passen. Bij Noordman kunnen we u uitgebreid adviseren over uw nieuwe vouwgordijn. We laten u graag zien wat alle mogelijkheden voor uw ramen zijn.

Hulp nodig?

Wij van Noordman Wonen staan altijd voor u klaar. Neem gerust contact met ons op of maak een keuze uit onderstaande contact opties.

Liever ons telefonisch spreken? Dat kan op: 038-4442600

Laatste projecten bij Noordman Wonen